Šílená babička

Šílená babička – šílené obrázky, recenze a zajímavosti

Obrázky, které jste mohli vidět na facebooku. Pro zlepšení nálady

Úžasná recenze vyšla na blogu idnes od Aleny Bureš, kousek níže a celé zde.

Šílená babička prostě dokáže zvládnout skoro cokoli, ale vždycky tak, že to okolí bere jako klad a věc pozitivní. Okolí – s výjimkou její vlastní dcery. Ale protože dcera ani maminka nejsou zabedněné a nejsou ani ploché literární postavy, nakonec dokáží vždycky nějak přijít na to, co je správné a co už je moc. Nebo málo.
Pokud jsme na začátku měli pocit, že maminka jde své dceři poměrně silně na nervy, protože její přítomnost se dá přirovnat k některé z přírodních katastrof, pak závěr nás nenechá na pochybách, jak to s tou vzájemnou láskou je.
Víc neprozradím, ale jedno říci mohu: Šílená babička je oddechové čtení, ano. Ale nejen to. Pro mě je to mnohem víc. Pro mě je to pomník a dík všem šíleným maminkám a babičkám světa, všem bytostem, které nám pomáhají vymanit se z vlastních kolejí a stereotypů. Které nám dokáží ukázat, jak krásný může svět být. Je to kniha plná lásky, laskavosti a ano, i tolerance.

Na Klubu Knihomolů vyšel článek: Ne tak úplně obyčejná babička

Šílená babička s sebou přináší množství dobrodružných výprav, které si děti do posledního okamžiku užijí, ale Lucii pak při napravování „škod“ může trefit šlak! Kdyby Lucie měla jinou možnost, určitě by nikdy svoji matku k sobě nepovolala, ale všechno zlé je pro něco dobré. Denní kontakt pomůže matce a dceři rozklíčovat dávná zranění a upravit i jejich vzájemný vztah. A kdo ví, možná dojde i na vypořádání s láskou. (celé zde)

Na Kultura21 uvádějí, že Šílenou babičku přečtete jedním dechem

Pokud máte rádi humoristicky laděné romány pro ženy, pak Šílená babička spisovatelky Martiny Boučkové, bude pro vás tou pravou oddechovkou. Na první pohled zaujme už legrační obálka, která slibuje, že se ženy při čtení nudit rozhodně nebudou a napadne je, že s Babičkou Boženy Němcové asi moc společného tahle babička mít nebude. (celé zde)

Šílená babička byla na Knižních toulkách

Martina Boučková i ve velmi komicky pojatém líčení jedněch prázdnin dokáže povzbudivě vystihnout psychiku rozvedené ženy, která nechce vychovávat děti sama a cítit se předčasně stará. 

Pro všechny důležité dějové momenty si Martina vystačí s překvapivě menším počtem osob. Ovšem jejich dějové vstupy jí stačí ke krásnému vystavění příběhu, velmi reálnému a vůbec nikoli např. holywoodsky sladce nadnesenému. (celé zde)

Šílená babička na Daramegan.cz

Šílená babička – vtipný román od české autorky, který vám nejednou vykouzlí úsměv na rtu. Nikde se netlačí na pilu, vše ubíhá v poklidu, no, i když v poklidu s šílenou babičkou to úplně není, ale myslím tím děj jako takový, ten je krásně plynoucí, bez zbytečných zdržovaček. (celé zde)

Šílené babičce se daří na Databázi knih

EvikU.:

V knize je příjemná atmosféra, Luci má skvělé děti Janu a Vojtu a postupně si začne uvědomovat i svou lásku k mamince, babičce svých dětí. Že i když jsou každá jiná, položila by za dceru a její děti život. A možná se Lucce rýsuje nový vztah? A co si počnou až se babi vrátí domů?

Moc jsem si užívala tu pohodu a tu rozdílnost v přístupu ve výchově k dětem mamina musí být ta přísná, ale babička si zase muže dovolit rozmazlovat a povolit otěže. Bylo to tak vždycky a je to skvělý. Kniha se četla dobře, skvělá oddechovka.

A mnoho dalších. Nemohu sem dát všechno, a tak se omlouvám, který web, příspěvek, čtenáře jsem vynechala, ale děkuji všem z celého srdce za krásné postřehy a ať vás Šílená babička dál baví!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Content is protected !!